Novi Aston Martin Vanquish sa 573 konjske snage

Aston-Martin-Vanquish-1

Aston Martin Vanquish baziran je na poznatoj VH platformi Aston Martina, a motor je dobro poznati V12 posebno dorađen za ovaj automobil.

Novi Vanquish je nepogrešivi Aston Martin svojim proporcijama i dizajnerskim jezikom, kojeg dijeli s modelima kao što su One-77 i DBS Coupe. Ipak, nisu svi elementi dizajna posuđeni, neki su namjenjeni samo za novi Aston Martin Vanquish, kao što je stražnji spojler koji se, za razliku od automobila nekih drugih proizvođača, ne diže i ne spušta automatski, već je fiksiran. Međutim, spojler ima i svoju praktičnu funkciju jer poboljšava aerodinamiku i stabilnost Vanquisha prilikom vožnje velikim brzinama. U Aston Martinu novi Vanquish nazivaju Super Grand Tourerom, te ističu kako je sve na njemu napravljeno s posebnom pažnjom. Kao primjer navode novi infotainment sustav, te dorađeni motor.

Atmosferac obujma šest litara iz 12 cilindara na stražnje kotače putem Touchtronic 2 automatskog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa isporučuje 573 konjske snage, što je Aston Martin Vanquishu dovoljno za ubrzanje s mjesta do 100 kilometara na sat od samo 4.1 sekunde te maksimalnu brzinu od 295 kilometara na sat. Motor ima i masivan okretni moment u iznosu od 620 Nm koji je dostupan pri 5.500 okretaja u minuti. Osim na motoru, inženjeri su radili i na karoseriji, koja je u potpunosti izrađena od karbonskih vlakana, a torzijska otpornost na uvijanje je povećana za čak 25 posto. Mislilo se, koliko je to kod ovakvih automobila potrebno, i na praktičnost, stoga Aston Martin Vanquish ima dovoljno mjesta u kabini, te prtljažnik solidnog obujma od 368 litara, odnosno čak 60% više od Astona DBS. Aston Martin Vanquish dostupan je u izvedbama 2+2 i 2+0, odnosno sa i bez stražnjih sjedala. Isporuke kupcima koji su sposobni platiti preporučenu maloprodajnu cijenu od 235.415 eura počinju krajem ove godine.

Vezani članci

Objavljeno pod: Glavna vijestPredstavljamoVijesti

Tags:

O autoru:

RSSKomentari (1)

Ostavi komentar | Trackback URL

  1. dunlop ダンロップ フェアウェイウッド…

    Novi Aston Martin Vanquish sa 573 konjske snage : Šesta Brzina…

Ostavi komentar